Muur, Oud, Stone, Het Platform, Vuil, Baksteen

Beton is een veel gebruikt materiaal over de hele wereld. Na het storten van beton kan het verdicht worden door mechanische, water- of chemische belasting. Gewoon beton is een mengsel van portlandcement, fijne toeslagstoffen, water en zand. Deze worden als één massa gestort en verharden naarmate de mengsels stollen.

Beton toepassingen variëren van een groot aantal gebieden, waar het op grote schaal wordt gebruikt. Tegenwoordig zijn er high-end commerciële en residentiële gebieden waar de betonnen fundering is ontworpen en gebouwd op uitsluitend maagdelijke materialen. Volgens een schatting bestaat slechts 5-10% van de totale kosten van betonmateriaal uit de materiaalkosten van gegoten mengsels. Harde vloeren Breda

Als betonnen fundering, beton een eindpunt vorm, bijvoorbeeld, waar alle van de structurele steun is bepaald overbodig te zijn. Deze zijn in hoofdzaak ontworpen met constitueerbare of geleerde toeslagstoffen, gevulde vullingen, een groot aantal andere marktcomponenten, en zijn gewoonlijk bekend als prefab betonelementen.

De markten voor deze geprefabriceerde elementen zijn ook bekend als geprefabriceerd beton, geprefabriceerde betonmatten, geprefabriceerde wapening, geprefabriceerde betonnen profielen, geprefabriceerde terrasplaten, geprefabriceerde betonnen balken, geprefabriceerde straatsteen, geprefabriceerd asfalt, geprefabriceerde bakstenen, decoratieve tegels en nog veel meer. Deze worden op grote schaal gebruikt voor een reeks toepassingen, waarvoor nog nooit een voetstap nodig is geweest, zonder uitzonderlijke duurzaamheid, betrouwbaarheid, sterkte en taaiheid.

Als prefab-element worden de betonvormen gemaakt op geprepareerde mallen van gemodificeerd olie-asper. Deze mallen worden zo verzorgd dat alle oorspronkelijke kenmerken van de mal waarin zij terecht zijn gekomen, behouden blijven. Het resultaat is dat de betonmallen kunnen worden gegoten in elke vorm en gedaante naar keuze van de gebruiker. Beton draagt in hoge mate bij tot de sterkte, schoonheid, veelzijdigheid, mechanische en thermische prestaties van structuren van uiteenlopende materiaalvormen en afmetingen. De bovengenoemde toepassingen van prefab-elementen zijn uiterst efficiënt gebleken voor elke soort bouw, of het nu gaat om commerciële, residentiële of industriële constructies of om het even welke andere structuur.

Beton is het oudste bouwmateriaal dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt in plaats van de modernere infrastructuur en het wordt beschouwd als een van de meest veelzijdige materiaalvormen. Naast veel van de andere historische materialen vertoont beton een breed scala van architectonische kenmerken die hedendaagse ontwerpers en architecten aantrekken tot het gebruik ervan. Het volledige scala van voordelen van prefab beton kan worden bepaald aan de hand van een breed scala van parameters zoals kosten, materiaalcompatibiliteit en het functionele gebruik ervan. In feite kan prefab beton worden gebruikt in elk soort bouwproject dat je gewoon niet kunt gebruiken met andere materiaalsoorten, omdat het geen speciale opleiding en vaardigheid vereist.